Rekisteröidy

Palveluun voi kirjautua rekisteröitymällä opettajaksi tai oppilaaksi. Opettaja-tunnusta voivat hakea opettajat tai opetusalalla toimivat henkilöt palvelun ylläpidolta. Rekisteröidy PaikkaOpin oppimisympäristön käyttäjäksi maksutta.

Rekisteröityminen opettajaksi

Rekisteröidy opettajaksi täyttämällä opettajalle suunnattu rekisteröitymislomake. Anna lomakkeeseen tarvittavat henkilö- ja yhteystiedot. Käyttäjätunnus on voimassa sen jälkeen, kun ylläpito on hyväksynyt lähetetyt tiedot.

Opettajatunnuksen avulla on mahdollista luoda uusia koulu ja -kurssitietoja palveluun, joita käytetään mm. kartta-alustalle tallennettujen kohdetietojen esittämiseen ja jakamiseen. Lisäksi opettajatunnuksella voi etsiä oppilaiden käyttäjätunnuksilla tallennettuja kohteita.

Hyväksyminen tapahtuu noin 1–2 arkipäivän kuluessa. Saat ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen tiedon tunnuksen hyväksymisestä.

Muistathan laittaa itsellesi talteen salasanan, jonka määrität rekisteröitymislomakkeeseen. Sitä ei mainita tunnuksen hyväksymiseen liittyvässä sähköpostiviestissä. Jos tarvitset uuden salasanan, ota yhteyttä projektikoordinaattoriin.

Rekisteröidy opettajaksi tästä »

 

Oppilas-tunnusten hyväksyminen (ohjeet opettajalle)
 1. Kirjaudu oppimisympäristöön omilla tunnuksillasi (vaatii opettaja-tunnukset).
 2. Klikkaa linkkiä ”Käyttäjänhallinta” sivun oranssista yläpalkista, jolloin pääset käyttäjänhallinnan etusivulle.
 3. Valitse linkki ”Hyväksy esirekisteröityneet oppilaat”.
 4. Näet listauksen omaan kouluusi rekisteröityneistä oppilaista. Voit tarkistaa, ovatko oppilaat oman koulusi oppilaita.
 5. Hyväksy oppilas-tunnukset valitsemalla ”Rekisteröi käyttäjät”. Oppilas-tunnukset ovat nyt valmiita käytettäväksi.
 6. Sulje käyttäjänhallinta.

Esirekisteröityminen oppilaaksi

Voit esirekisteröityä oppilaaksi täyttämällä oppilaalle suunnatun rekisteröitymislomakeen. Oppilaalta vaaditaan esirekisteröitymisen yhteydessä henkilö- ja yhteystiedot (nimi ja sähköposti) sekä tieto koulusta.

Rekisteröidy oppilaaksi tästä »

 


Rekisteröityneille käyttäjille avoimet toiminnallisuudet:

 • Kohteiden tallentaminen ja jakaminen kartta-alustalla.
 • Työtilojen tallennus ja jakaminen.

Kaikille käyttäjille avoimet toiminnallisuudet:

 • Karttojen ja paikkatietoaineistojen selailu ja katselu (sisältää mm. maastokartat, ilmakuvat, satelliittikuvat ja geologiset kartat koko Suomen alueelta)
 • Reittien pituuksien ja alueiden pinta-alojen mittaaminen
 • Mittakaavatasojen tarkastelu

Vinkki: Voit käyttää karttoja esimerkiksi projektitöiden pohjana, omien esitysten ja tutkimusten lähdetietoina tai kartan käytön harjoittelussa!

 

« palaa takaisin

Comments are closed