Palvelun käyttöehdot

Määritelmä

Palvelu: PaikkaOpin kartta-alustan ja työkirjan muodostama Internet-palvelu osoitteessa www.paikkaoppi.fi.

Käyttäjä: PaikkaOppi-palvelun käyttäjäksi rekisteröitynyt henkilö. Käyttäjät jakaantuvat kahteen käyttäjärooliin: oppilas ja opettaja.

Käyttäjän tuottama sisältö: Käyttäjän Palveluun tallentama teksti-, kuva-, ääni- tai videotiedosto tai muu digitaalinen dokumentti tai sen osa sekä kartta-alustaan tallennettu sijaintitieto.

Paikkatietoaineisto: Palvelun ylläpitäjän Palvelun kartta-alustaan lisäämä, ylläpitäjän tai kolmannen osapuolen tuottama paikkatietoaineisto.

Ylläpitäjä: Varsinais-Suomen liitto

Palvelun yleiskuvaus

Palvelu on Varsinais-Suomen liiton ylläpitämä paikkatietotaitojen ja kartografian opetusta tukeva Internet-palvelu. Palvelu on käyttäjilleen maksuton. Palvelu koostuu kahdesta kokonaisuudesta, kartta-alustasta ja työkirjasta.

Palvelun kartta-alustassa käyttäjä voi tarkastella eri paikkatietoaineistoista tuotettuja kuvia sekä tallentaa omia piste-, reitti- tai aluekohteita Palvelun tietokantaan. Palvelun työkirjassa käyttäjä voi tarkastella työkirjaan valmiiksi tallennettuja tehtävänantoja ja kurssimateriaaleja sekä laatia omia tehtäviä ja tallentaa omia tehtäväsuorituksia. Käyttäjällä on mahdollisuus rajoittaa sekä kartta-alustaan että työkirjaan tuottamansa sisällön näkyvyyttä muille käyttäjille.

Rekisteröityminen ja käyttäjäroolit

Palvelun käyttö vaatii rekisteröitymistä. Rekisteröitymisen yhteydessä ylläpito määrittelee käyttäjälle käyttäjäroolin. Mahdolliset käyttäjäroolit ovat oppilas, opettaja ja vierailija. Rekisteröinnin yhteydessä kerätään henkilötietoja Palvelun käyttäjärekisteriin.

Kerättävät tiedot vaihtelevat käyttäjäroolin mukaan. Oppilas-käyttäjäroolin yhteydessä kerätään nimi, sähköpostiosoite, koulu ja kunta. Opettaja-käyttäjäroolin yhteydessä kerätään nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, koulu, opetettava aine ja kunta.

Rekisteröityneen käyttäjän nimi ja käyttäjätunnus näkyvät Palvelun muille käyttäjille käyttäjän tallentamien piste-, reitti- ja aluekohteiden, kommentointien sekä käyttäjän oman wikisivun yhteydessä. Muita käyttäjistä tallennettuja tietoja ei välitetä ulkopuolisille. Ylläpito voi käyttää käyttäjärekisterissä olevia tietoja Palvelun kehittämiseen liittyvään tiedottamiseen. Ylläpito ei luovuta tietoja ulkopuolisille.

Rekisteröitymisen yhteydessä käyttäjä saa käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tunnukset ovat voimassa toistaiseksi.

Opettaja-käyttäjäroolin Käyttäjällä on oikeus tarkistaa ja harkintansa mukaan poistaa Oppilas-käyttäjäroolin Käyttäjän tuottamaa sisältöä, mikäli sisältö rikkoon palvelun käyttöehtoja. Varsinais-Suomen liitolla on oikeus poistaa Käyttäjän käyttäjätunnus ja salasana, mikäli Käyttäjä toimii käyttöehtojen, lain tai hyvän tavan vastaisesti.

Ylläpitäjän vastuu ja oikeudet

Varsinais-Suomen liitto ei takaa Palvelun häiriötöntä toimivuutta ja saatavuutta eikä ole velvollinen korvaamaan käyttäjille Palvelun käytön keskeytymisestä mahdollisesti aiheutuneita kuluja, menetyksiä tai vahinkoja. Varsinais-Suomen liitto ei vastaa verkkosivujen ja niiden sisällön oikeellisuudesta, täsmällisyydestä tai luotettavuudesta eikä tietojen käytön välittömästi tai välillisesti aiheuttamista vahingoista.

Varsinais-Suomen liitto varaa oikeuden ilman erillistä ilmoitusta koska tahansa muuttaa sivuja, lisätä tai poistaa sisältöjä, estää sivujen käyttö tai lopettaa palvelu.

Varsinais-Suomen liitto ei vastaa käyttäjien tuottamista sisällöistä eikä Palveluun linkitettyjen sivujen sisällöstä. Varsinais-Suomen liitto ei vastaa käyttäjän tallentaman sisällön säilymisestä Palvelussa. Varsinais-Suomen liitolla on oikeus tarkistaa Käyttäjän tallentamaa sisältöä ja harkintansa mukaan poistaa sisältö Palvelusta, mikäli sisältö rikkoo palvelun käyttöehtoja. Varsinais-Suomen liitto ei ole korvausvelvollinen käyttäjän tallentaman sisällön tahallisesta tai tahattomasta poistamisesta Palvelusta.

Varsinais-Suomen liitto pidättää itsellään oikeuden koska tahansa muuttaa Palvelun käyttöehtoja. Muutoksista tiedotetaan Käyttäjiä, joilla uudet käyttöehdot hyväksytetään.

Palvelun ja sisältöjen tekijänoikeudet

Palvelun sisältämät paikkatietoaineistot ja muu sisältö on suojattu tekijänoikeuslain ja kansainvälisten sopimusten mukaisesti. Palvelun paikkatietoaineistojen sekä käyttäjien tuottamien sisältöjen tekijänoikeudet säilyvät niiden tuottajilla.

Palvelun sisältämien paikkatietoaineistojen tai niiden osien saattaminen yleisön saataville levittämällä, esittämällä tai näyttämällä julkisesti (esim. opinnäytetyöt) sekä varastointi tai kappaleiden valmistaminen paikkatietoaineistosta tai sen osasta on kielletty.

Käyttäjällä on lupa tulostaa paikkatietoaineistoista opetus- ja yksityiskäyttöä varten yksittäisiä karttoja. Paikkatietoaineistojen käyttö muissa tapauksissa on kielletty tai sovittava paikkatietoaineistojen tuottajien kanssa erikseen. Käyttäjän Palveluun tuottaman sisällön tekijänoikeudet säilyvät sisältöjen tuottajalla. Käyttäjä sitoutuu siihen, että hänen palveluunsa lisäämä sisältö on muiden käyttäjien vapaasti käytettävissä, muokattavissa ja levitettävissä opetustarkoituksessa sekä yksityisessä käytössä tekijänoikeuden sitä estämättä.

Käyttäjän Palveluun tallentaman sisällön tulee olla lakien ja hyvien tapojen mukaista. Käyttäjä ei saa tallentaa ja julkaista henkilötietoja, kuten nimi-, osoite- tai yhteystietoja Palvelussa. Käyttäjä vastaa tallentamansa sisällön oikeellisuudesta, täsmällisyydestä tai luotettavuudesta. Käyttäjällä tulee olla oikeus tallentamansa sisällön käsittelyyn eikä käyttäjän Palveluun tallettama sisältö saa rikkoa muiden osapuolten tekijänoikeuksia.

Varsinais-Suomen liitto ei vastaa mahdollisista tekijän- tai muiden immateriaalioikeuksien loukkauksista, vaan vastuu on käyttäjällä.

Palvelun sisältöjä ei ole luvallista käyttää kaupallisessa tarkoituksessa. Varsinais-Suomen liitto pidättää itsellään oikeudet Palvelun kaikkeen muuhun sisältöön ellei toisin mainita.

« palaa takaisin

Comments are closed.