Saavutettavuusseloste

Tämä seloste on päivitetty 13.10.2020

Tässä saavutettavuusselosteessa kerrotaan, miten www.paikkaoppi.fi-verkkopalvelussa noudatetaan lakia digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, mitä puutteita sivuston saavutettavuudessa on ja miten voit antaa meille palautetta saavutettavuusongelmista.

Miten saavutettava www.paikkaoppi.fi-verkkopalvelu on?

www.paikkaoppi.fi-verkkopalvelu täyttää osin lain vaatimat A- ja AA-tason saavutettavuuskriteerit (WCAG-kriteeristö 2.1). Tunnettuja ongelmia on taustojen ja tekstien välisissä kontrasteissa sekä joidenkin kuvien osalta puuttuvissa vaihtoehtoisissa teksteissä.

Saavutettavuusvaatimukset eivät koske tiettyjä sisältöjä

www.paikkaoppi.fi-verkkopalvelu toimii hankerahoituksella, joka päättyy vuoden 2021 puolivälissä. Tämän jälkeen on mahdollista, että sivusto poistuu käytöstä. Tähän määräaikaiseen opetuskäyttöön vedoten sivustoon ei tulla tekemään kattavaa saavutettavuuspäivitystä.

Verkkopalvelusta ulos ohjaavien linkkien takaa löytyvä digitaalinen palvelu tai verkkosivusto on kyseisen palvelun tarjoajan vastuulla ja sen saavutettavuus on kuvattu omassa saavutettavuusselosteessaan.

Kartat ja karttapalvelut eivät kuulu saavutettavuusvaatimusten piiriin.

Huomasitko puutteita saavutettavuudessa?

Voit ilmoittaa saavutettavuuteen liittyvistä puutteista verkkolomakkeella. Lain mukainen vastausaika on enintään 14 vuorokautta.

Anna saavutettavuuspalautetta tällä verkkolomakkeella

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo saavutettavuusvaatimusten toteutumista. Jos et ole tyytyväinen palvelusta vastaavalta saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta (306/2019)

Kommentarer inaktiverade.