PaikkaOppi on oppimisympäristö verkossa

PaikkaOpin interaktiivinen kartta toimii eri oppiaineiden projektialustana oppilaiden omille ympäristöhavainnoille ja kokemuksille.

Paikkatieto on tietoa, jolle voidaan määrittää sijainti

Kaikki asiat tapahtuvat jossain. Kun tiedon tapahtumasta tai asiasta sijoittaa kartalle esimerkiksi tekstinä tai kuvana, siitä tulee paikkatietoa.

Rekisteröidy PaikkaOpin käyttäjäksi!

Rekisteröidyttyäsi voit tallentaa omia kohteita ja jakaa niitä toisten kanssa. Voit tutustua kartta-alustaan ja sen aineistoihin myös ilman rekisteröitymistä.

Paikkatiedon avoin oppimisympäristö

Klikkaamalla karttaa pääset kartta-alustalle ja käyttäjänhallintaan Katso ohje tästä »

Koordinaattori lomalla viikon. Opettajien käyttäjätunnukset hyväksytään normaalisti. Muissa asioissa ota yhteyttä 29.8. jälkeen!

Aloittamassa PaikkaOpin käyttöä? Katso uusi lyhyt video kartta-alustan käyttöönotosta! »

Tilaa PaikkaOppi -kouluttaja omaan kouluusi! Lue lisää.

PaikkaOppi.fi on kouluille maksuton verkkopohjainen oppimisympäristö. Se sisältää työkaluja paikkatietotaitojen perusteiden hallintaan sekä ohjeita paikkatiedon soveltavaan käyttöön eri oppiaineissa ja monialaisissa oppimiskokonaisuuksissa.

Oppimisympäristön interaktiivinen kartta toimii projektialustana oppilaiden omille ympäristöhavainnoille ja kokemuksille. Katso PaikkaOpin esittely opettajille» ja oppijoille »

Siirry PaikkaOppi kartta-alustaan »
Kartta-alustan ohjeet »
Hankeblogiin »

PaikkaOpin esittely
Paikkatiedon ABC
 

Paikkatiedon ABC

Jos et ole käyttänyt PaikkaOpin kartta-alustaa aiemmin, tutustu näin materiaaleihin! Tässä osiossa lyhyitä tehtäviä, joilla pääset alkuun oppilaidesi kanssa kartta-alustan käytössä.
Pähkinät
 

Pähkinät

Pähkinät ovat esimerkiksi uuden aiheen tai tunnin aloitukseksi tarkoitettuja pikkutehtäviä, joiden ideana on herätellä keskustelua ja ajatuksia, havainnollistaa tai kerrata opittua asiaa.
Tutki
 

Tutki

Luokassa työasemilla tai tableteilla toteutettavat tehtävät, joissa tutkitaan valmiita kartta-aineistoja tai tuotetaan karttaesityksiä itse jakaen niitä myös muille.
Toimi
 

Toimi

Koulun tai kodin ympäristöissä tai harrastuksissa toteutettavat tehtävät, jotka painottavat toiminnallista oppimista mobiililaitteita apuna käyttäen.

Oppimisympäristön käyttö on helppoa – ohjeet kartta-alustan käyttöön

Oppimisympäristön käyttö on helppoa! Käytön oppimiseksi on luotu havainnollistavia video-oppaita sekä selkeitä kirjallisia ohjeita kuvineen.

Katso video-oppaat »

Tutustu oppimisympäristön käyttöön perusteellisten ohjeiden avulla»

Webinaaritallenne kartta-alustan käytöstä (kesto n. 1 h) »

Powered by Nirvana & WordPress.